30.9.08

LUMIVALGEKE JA 7 PÖIALPOISSI

Seitsme maa ja mere taga asub Estonia teater. Me läksime sinna suure bussiga, koguni kolme klassiga. Kõik olid ärevil. Kui me kohale jõudsime, oli kõigil hea meel. Siis läksime suurde saali ja lõpuks hakkaski teater peale.
Elas kord Lumivalgeke. Kõigil külainimestel meeldis lumivalgeke. Nad lausa jumaldasid teda. Kõigile meeldis koos tantsida. Teatritükk rääkis Lumivalgekese raskest elust, kuna tal oli kuri võõras-ema. Ühel päeval kutsus kuri võõrasema enda juurde jahimehe. Võõras ema ütles jahimehele, et ta kutsuks Lumivalgekese metsa ja tapaks ta. Siis läksid nad metsa. Kütt hakkas tütarlast tapma, aga Lumivalgeke palus teda ellu jätta. Ta lubas kaugele metsa joosta ja mitte kunagi enam tagasi tulla. Lumivalgeke läks üle seitsme mäe pöialpoiste juurde. Pöialpoisid tulid koju ja märkasid, et midagi on teisiti. Nad nägid magamistoas imekaunist neidu ja imestasid. Pöialpoisid küsisid, kas ta tahab nende juurde jääda. Lumivalgeke soovis seda väga. Kord tuli vanaeideks riietunud võõrasema metsa. Ta pakkus Lumivalgekesel magusat õuna. Tüdruk sõi õuna ja suri.
Pöialpoisid panid Lumivalgekese klaasist kirstu. Printsi suudlus äratas kaunitari. Ja nad abiellusid. Sellist toredat balletti käisimegi vaatamas.


Kirke ja Krislin

25.9.08

NÖÖBIPUUD


Selleks, et nööpide õmblemine selgemaks saaks, õmblesime õunapuule õunte asemele nööbid.

Algul harutasime kotiriide ehk alusriide servadele narmad. Seejärel lõikasime vildist puukujud. Lõpuks õmblesime puudele nööbid külge.

TÄHESTIKURAAMAT

Koostasime koos tähestikuraamatu.
Iga laps sai ühe tähe, mille kohta ta tegi ühe lehekülje.
Sellele leheküljele pidi kirjutama:
* sõnu, mis algavad selle tähega
* lauseid, milles kõik sõnad algavad sama tähega
* joonistama või kleepima pilte, millel selle tähega algavad sõnad
Visit www.moblyng.com to make your own!

22.9.08

SÜGISNÄITUS


Igal sügisel korraldame me sügisnäituse, kuhu iga osaleja toob midagi sügissaadustest. Nii ka seekord. Pildid on meie pildigaleriis.

14.9.08

SEENENÄITUS

Õpetaja käis nädalavahetusel Sagadis seenenäitusel. Küll oli seal palju erinevaid seeni!
Visit www.moblyng.com to make your own!

11.9.08

REEGLIPUU


Klassis on meil reeglipuu, millel on juba 1. klassis õpitud õigekirja reeglid. Hea vahel meelde tuletada!

10.9.08

LEHTPUUD

Loodusõpetuse tunnis õppisime erinevaid lehtpuid.
Püüame neid lehtede järgi eristada. Joonistame ja kleebime erinevaid puude lehti.

JOONISTASIME PUID



Õues oli ilus ilm. Läksime õue ja joonistasime puid.

8.9.08

LASTE MÕTTED PÄRAST ESIMEST KOOLINÄDALAT

Nüüd teises klassis käin,
käed-jalad tööd on täis.
Klass on rahulikum nüüd,
kuid palju suurem on mu püüd.
Klassi uksel naerunägu,
enne tunde hõikab kägu:
Kas ajad teil o koos,
kas kodus õpitud on hoos?
Kui vaas läks ümber klassis,
siis Jaanus koristada rassis.
Pille Riin

Mulle meeldib koolis käia. Eriti toredad on minu õpetaja ja klassikaaslased. Minu lemmikud tunnid on kunst ja eesti keel.
Kirke

Enam pole kodus igav, sest nüüd saab koolis käia. Seal on lõbus ja põnev, sest seal saab mängida ja koolis on põnev koolikell.
Andres

Koolis pole üldse igav õppida. Mulle meeldib koolis väga. Saan sõpradega mängida ja klass on rahulikum, sest mõned läksid teise klassi. Mina ei läinud. Mulle meeldib meie klass. Lapsed on head ja tublid.
Khirsten Terese

Mina ootasin oma teist õppeaastat. Ja tahtsin ka oma klassikaalasi näha. Mulle meeldib õppida ja koolis käia. Mulle meeldib minu õpetaja, tema ei anna palju tööd.
Mari-Liis

Esimesel koolipäeval oli mul nii hea meel. Teistel koolipäevadel oli mul natuke raske. Nüüd on parem koolis käia, sest klassis on natuke vähem lapsi.
Ottar

Jälle sai kooli tulla ja tarkust pähe tuupima hakata. Hea on vaadata 1. klassi lapsi, sest kui ma neid vaatan on uhke tunne – olen suurem. Enam ei ole kodus nii igav, nüüd on kool jälle peal. Klass on päris rahulik, sest nüüd on vähem lapsi. Koolis on lahe käia.
Kristel

Uhked tunde koolist. Reedel on klaveritund. Nüüd hakkavad kooliüritused pihta. Sügis on veel kaua aega Eestis. Kuid ma pean veel läbi sügise ja talve koolis käima.
Anna Elisabeth

Kui suvelt tagasi tulin, olin rõõmus, kuna olen 2. klassis. Nüüd olen suur ja tark, mul on uhke tunne. Mul oli nii nii nii suur ootus. Nüüd on klassis vähem lapsi ja palju palju rahulikum.
Lydia

Kurb, et Reili ära läks. Rõõmus olen, et koolis olen. Klass on rahulikum. Tore on 2. klassis olla.
Kristi

Minu esimene koolinädal algas aktusega. Tore oli jälle näha oma vanu sõpru. Saime uued vihikud ja raamatud. Sellel aastal on meil klassis vähem.
Krislin

Meie klass on vaikseks jäänud, sest 6 last läks meie klassist ära. Nüüd tuli mul palju sõpru 1. klassidesse. Sel aastal on meil ilusad pildid õpikutel ja värvid kirevad ka. Ma tunnen natuke uhkust ka, et ma 2. klassis olen. Nüüd pean igal hommikul jälle vara üles ärkama.
Mirell

2. klassis on vähem õpilasi. Vähem on ka pinke. Tunde on seevastu rohkem. Vahetunnis on ikka sama lõbus.
Georg

Uhke tunne, saan jälle targemaks. Kool on lahe, aga suvi ka, sest mul oli sünnipäev. Kolmapäeva oli naljakas, sest me Liisiga rääkisime nalju. Lahedad vihikud ka.
Kattri Ann

Nüüd kui klassis on vähem lapsi, on palju rahulikum. Kodus on ka rohkem teha.
Gert

Esimesel koolipäeval oli minnes natuke hirm. Koju tulles oli parem tuju. Järgmisel päeval oli julgust rohkem. Hea oli näha oma vanu sõpru. Koolis on tore käia.
Jaanus

Kurb oli, et Kaarel läks teise kooli. Mulle meeldib matemaatika. Ka eesti keel on hea. Mu sõbrad on Jaanus, Georg, Ottar, Heinz ja Tormi.
Germo

* Kuna eelmisel aastal oli meid kaks suurt paralleelklassi, siis sellel aastal moodustati kolmas väiksem paralleelklass juurde ning me klassid on nüüd õpilaste arvu poolest väiksemad. Õpetajatel ka kergem :)

4.9.08

ASTRID

ASTRID on sügislilled.
Meie esimeseks kunstitööks oligi astritest pildi tegemine.
Kõigepealt tegime paberi märjaks ja pritsisime vesivärvi taustaks.


Niikaua kui taust kuivas, rebisime värvilisi ribasid. Pärast kleepisime nendest lilleõied.
Lõpuks täiendasime pilti kriitidega.

1.9.08