30.1.09

PAPIL TIKKIMINE

Täna said valmis meie papile tikitud tööd. Lastele (ka poistele!) väga meeldib papi peal pilte tikkida.
Pildiraami tegime paberitükikestest, mille katsime PVA liimi ja guaššvärvi seguga.

23.1.09

PLASTILIINIST VOOLIMINE

Voolimine lastele meeldis. Mõni laps jäi mitmel päeval pärast tunde veel voolima.

22.1.09

PINGVIINID

Visit www.moblyng.com to make your own!

Sel nädalal me tegime pilte pingviinidest. Tausta maalisme. Pingviinid lõikasime-kleepisime värvilisest paberist.

16.1.09

MUSTER TALVERIIETELE

Visit www.moblyng.com to make your own!

Seekord harjutasime mustri tegemist.
Sellised kampsunid, mütsid ja kindad võiksid meil olla.

13.1.09

MUINASJUTU KOOSTAMINE


Õpilased koostasid selle pildi järgi hiirest ja jänesest muinasjutu. Kõik jutud olid omanäolised. Avaldaksin siin näiteks kolm muinasjuttu.


Elas kord lumivalge jänes. Ühel külmal talvisel päeval koputas hiirepoiss jänese uksele. Jänes tegi ukse lahti ja nägi lõdisevat hiirt trepil. “Hiireke, mis sinuga juhtus? Kas kaotasid lumesajus kodutee?” uuris pikk-kõrv. “Mul on väga külm, kas laseksid mind sisse sooja?” vastas külmunud hiireke. Jänes juhatas hiire ahju kõrvale sooja ja pani talle sooja teki ümber. Haavikuemandal oli tuba soojaks köetud ja teekann mulises pliidil. Ta pakkus hiirele maitsvat vaarikateed meega. Jõuludest oli järgi jäänud piparkooke, mis maitsesid hiirele väga. Teed juues ja lobisedes tekkis jänese ja hiire vahel suur sõprus. Pärast seda käis hiireke tihti jänesel külas.
Krislin
* * * * * * * *
Ühel külmal päeval koputas hiir jänese uksele. Tal oli väga külm. Hiire kõhtu näpistas nälg. Loomake otsustas jänkult abi paluda: “Kallis jänkuke, palun lase mind sisse. Mu kõht on nii tühi ja mu põue vahelt käib tuul läbi.” Pikk-kõrv lasi vaese hiire majja ja andis talle sooja suppi. Nii jäigi hiir jänku juurde elama. Kui nad surnud veel pole, siis elavad nad praegugi.
Kristjan
* * * * * * * *
Elas kord väike hiireke. Ta oli tee peal eksinud. Järsku märkas ta maja. Väike hiireke otsustas abi paluda. Ta koputas uksele. Ukse avas jänes, kes küsis, mis hiirega juhtus. Hiireke vastas, et külal päeval hakkas hunt teda taga ajama. Selleks ajaks, kui hunt ta rahule jättis, oli ta kodust väga kaugele jõudnud. Ta ei teadnud, kus ta kodu üldse asub. “Nii ma sattusingi siia.”
Haavikuemanda suu jäi ammuli. Aga varsti kogus ja ütles: “Söö ruttu kõht täis. Ma viin su koju tagasi.” Hiireke oli nõus.
Nad kõndisid ja kõndisid, kuni jõudsid õige majani. Hiirte pere tänas pikk-kõrva. Hundid pandi puuri ja kõik elasid rõõmsalt elu lõpuni.
Khirsten Terese

9.1.09

LEEVIKESED

Sel ajal kui õpetaja oli ise koolis õppimas, tegid õpilased koos asendusõpetajaga leevikesi. Neid saab lauale kaunistuseks panna ja võib ka järjehoidjana kasutada.

7.1.09

JOONISTAMISTUND ARVUTIKLASSIS

Täna joonistasime arvutiklassis. Selleks kasutasime ArtPad keskkonda.
Lisan siia mõned vahvad tööd. Lapsed ise näevad kõiki töid VIKO keskkonnas.
Pildile klikates näed, kuidas neid joonistati.Heinzi pilt
Kattri Anni pilt
Mirelli pilt
Ottari pilt