18.12.08

RAAMATU KOOSTAMINE

Enne jõule tegime endile ise jõuluraamatu. Pildid olid töövihikus olemas, kleepisime need raamatuks ja kirjutasime jutukese juurde. Siin tooks näiteks Pille Riini raamatu sisu:

JÕULUÜLLATUS
On jõuluõhtu. Jõuluvana sätib asju, et laste juurde minna. Tema truu abiline paneb laste jaoks mänguasju kingikotti.
Jõulumees tammub lume sees. Seisatab siis äkki ühe ukse ees, millel ta näeb silti: Lume 5. “Nii-nii,” ütleb jõuluvana. “Tööaeg on käes!”
Samal ajal on jõuluvana abiline leidnud riiulist Tarmo kingi. “Vaja see kink ruttu jõuluvanale viia,” mõtleb ta. “Muidu Tarmo ei saagi kingitust.” Abiline jookseb kingitus käes õue.
Ruttu sibab päkapikk üle lume, kus on selgesti näha jälgesid. Need kuuluvad jõuluvanale. Seda rada mööda abiline nüüd astubki ning leiab peagi maja aadressiga Lume 5.
Päkapikk peab kiirustama. Jõuluvana otsib just praegu Tarmo kingitust, kuid mida ta ei leia, see on kink.
“Täna jääb sul kingitus saamata,” räägib jõulumees kaastundlikult. “Mis – mis?” imestavad Miia ja Tarmo. “Kas Tarmo polnud hea laps?” tunnneb Miia huvi. “Kui nii, siis jagan oma Barbi-nukku Tarmoga.”
Kuid siis koputatakse. Ukse avab õnnetu Tarmo. Seal seisab jõuluvana abiline, kink käes. “Häid jõule, Tarmo!” hüüab ta ukselt. “See on suur jõuluüllatus!”

Autor Pille Riin